Meydan genç sanatçılara emanet

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin (MÜGSF) düzenlediği ve üç yılda bir sanatseverlerle buluşan Trienal bu yıl 7-30 Haziran arasında gerçekleştirilecek. Epey politik geçen 11. İstanbul Bienali'nin ardından 'meydan' bu kez genç sanatçı ve tasarımcılara emanet. Dünyanın 4 kıtasından 44 ülke, 93 kurum ve 500'ü aşkın öğrencinin katılacağı 5. Uluslararası Öğrenci Trienali, İstanbul'un Asya kıtasını mekân tutacak. Trienal kapsamında sempozyum ve film gösterimleri olacak.

MÜGSF Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen ve 2010 Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmeni Beral Madra'nın katılımıyla dün Çırağan Sarayı'nda Trienal'in tanıtım toplantısı düzenlendi. Nazan Erkmen yaptığı konuşmada "İstanbul'da bir kez daha her ırk, dil ve inanıştan genç sanatçı ve tasarımcılar, güzel sanatlar platformunda buluşacaklar, sanatın dilini tartışacaklar. Sanat yoluyla çözümler arayacaklar." dedi.

Trienal'e olan katılım sayısının her geçen gün artmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyen Beral Madra şöyle devam etti: "Trienal dünyada sanat eğitiminin geleceğine ilişkin ipuçları vermekte ve uluslararası sanat ortamına hazırlanan gençlerin yoğun bir haberleşme ve etkileşim ağı kurmasına olanak tanımaktadır."

Trienal'in açılışı 7 Haziran'da üniversitenin Acıbadem Kampüsü'nde gerçekleştirilecek. Etkinlik mekânı olarak Acıbadem Kampüsü ve Caddebostan Kültür Merkezi kullanılacak. Asya yakasında bir ay boyunca tezgâh kuracak Trienal daha sonra öğrencilerin İstanbul 2010 Diploma Projeleri ile eylül ve ekim aylarında Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde olacak.

8-9 Haziran'da 'Batının Doğusu, Doğunun Batısı: Sanat ve Tasarımda Yeni Yaklaşımlar' başlıklı sempozyum Acıbadem Kampüsü'nde gerçekleştirilecek. Uluslararası öğrencilerin kısa sanat filmleri ise 8-9 Haziran'da CKM'de gösterilecek. (www.triennial.mugsf.org)

Musa İğrek, İstanbul

Zaman Gazetesi

25/05/2010

Yorumlar