Doğan Hızlan Kitaplığı açıldı

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde oluşturulan 'Doğan Hızlan Kitaplığı' dün düzenlenen törenle açıldı. Kültür sanat dünyasından pek çok isim, Doğan Hızlan'ı bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Törende konuşan Deniz Kavukçuoğlu, böyle bir kitaplığın yıllardır fuarın eksik bir unsuru olduğunu söyledi.

Kitaplığın kurulmasına bir dost meclisinde karar verdiklerini belirten Doğan Hızlan, böyle bir kitaplığın oluşturulmasından çok mutlu olduğunu belirtti. Kalem tutkunu Hızlan'a tören sonunda tarihî bir kalemtıraş hediye edildi. Yaklaşık 110 bin kitaba sahip olan Hızlan'ın Fatih'teki ve Hürriyet gazetesindeki kitapları ise yerinde duruyor. 14 bin kitaptan oluşan koleksiyonun 12 bini Doğan Hızlan'ın bağışı olarak, diğer kısmı ise TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve Çetinkaya Apatay'ın bağışı ve satın alma şeklinde oluşturulmuş.

Kitaplık iki ayrı bölümden oluşuyor. Doğan Hızlan Kitaplığı Okuma Salonu ve Doğan Hızlan Kitaplığı Heybeliada Salonu. Bu iki bölümde sanattan mimariye, Atatürk ve Cumhuriyet'ten doğa bilimlerine, edebiyattan sosyal bilimlere pek çok eser yer alıyor. Akademisyenlere, araştırmacılara açık olacak kitaplıktan öğrenciler de randevu alarak faydalanabilecek.

Musa İğrek, İstanbul

Zaman Gazetesi

02/11/2009

Yorumlar